back

Završio je Samobor Handball Cup 2019!

Nakon 2 puna dana natjecanja podijeljene su medalje najboljima, među kojima su i dvije ekime naših lavica.

03/06/2019
U organizaciji Ženskog rukometnog kluba Samobor ove godine organiziran je tradicionalni, sedmi po redu, međunarodni turnir “Samobor Handball Cup 2019”. Na turniru su sudjelovale 23 ekipe iz 14 različitih klubova, odnosno oko 400 mladih rukometašica iz Hrvatske i Slovenije. 
 
Ove godine, zbog velikog interesa klubova, turnir u mini rukometu održavat će se zasebno, u subotu 8. lipnja 2019. u sportskoj dvorani Bogumil Toni. 
 
Djevojke su se puna dva dana, 01. i 02. lipnja 2019. godine, natjecale u 3 uzrasne kategorije u dvjema dvoranama; sportskoj dvorani Bogumila Tonija te u sportskoj dvorani Rude. Brojni su se gledatelji iz različitih gradova Hrvatske i inozemstva udružili u gromoglasnom navijanju i uživanju  u rukometnim vještinama igračica.
 
U najmlađem godištu koje se natjecalo – kategorija djevojčica (rođene 2006. i mlađe) lavice iz Samobora osvojile su treće mjesto. Srebrne medalje osvojile su djevojčice iz zagrebačke Lokomotive, a bolje od njih u finalu bile su gošće iz Slovenije, ekipa RK Zagorje predvođena najboljim strijelcem turnira Nežom Močnik. Za najbolju golmanicu odabrana je Nika Kraljević iz Lokomotive, a najkorisnija igračica u kategoriji djevojčica bila je Vita Karasman iz ŽRK Samobor-a. 
 
Prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja (2004. godište i mlađe) osvojila je ekipa ŽRK Dugo Selo '55 dok je Lokomotiva ponovno bila druga, a rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski iz Čakovca kući se vraćaju s osvojenom broncom. 
Iako lavice u ovom godištu nisu završile na postolju treba im čestitati na osvojenom 4. mjestu, a posebne čestitke idu najboljoj golmanici mlađih kadetkinja – Karli Mataušić iz ŽRK Samobora! Najviše golova zabila je Anja Balent iz Zrinskog, a nagradu za najkorisniju igračicu turnira osvojila je Katja Vuković iz Dugog Sela. 
 
U najstarijoj konkurenciji, među kadetkinjama (rođene 2002. i mlađe) najuspješnije u dva dana turnira pokazale su se domaće rukometašice Ženskog rukometnog kluba Samobor koje su osvojile zlatne medalje u svom godištu! U finalu su pobjedile ekipu Sesveta koje su osvojile drugo mjesto, a trećeplasirana bila je momčad Udarnika iz Velike Gorice. 
Najbolja golmanica bila je Lucija Rezo iz RK Sesveta, a najbolji strijelac Karla Brakus iz ekipe Udarnika. Priznanje za najkorisniju igračicu među kadetkinjama zaslužila je Magdalena Runtas iz Ženskog rukometnog kluba Samobor! 
 
 
Izmamljeni osmijeh na licima mladih rukometašica ukazao je na dobro odrađen posao u čijoj su pripremi sudjelovali mnogi roditelji volonteri i naše seniorke, kao i brojni sponzori na čemu im mlade Lavice zahvaljuju. 
Turnir nam je pokazao da nema straha za samoborski ženski rukomet i Lavice vas već sada pozivaju na sljedeće okupljanje. 
 
Uskoro slijedi i objava završnog biltena te opširnije galerije fotografija koje ćete moći vidjeti na stranici posvećenoj ovogodišnjem turniru.