back

Završio je Samobor Handball Cup 2018!

Nakon 2 puna dana natjecanja podijeljene su medalje najboljima, među kojima je i jedna ekipa lavica.

28/05/2018
U organizaciji Ženskog rukometnog kluba Samobor ove godine organiziran je tradicionalni, šesti po redu međunarodni turnir “Samobor Handball Cup 2018”. Na turniru je sudjelovalo 28 ekipa iz 13 klubova, odnosno oko 450 mladih rukometašica iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. 
 
Djevojčice su se puna dva dana, 26. i 27. svibnja 2018. godine, natjecale u 4 uzrasne kategorije u dvjema dvoranama; sportskoj dvorani Bogumila Tonija te u sportskoj dvorani Samobor. Brojni su se gledatelji iz različitih gradova Hrvatske i inozemstva udružili u gromoglasnom navijanju i uživanju  u rukometnim vještinama djevojaka.
 
U mini rukometu (2008. godište i mlađe) najuspješnije su bile djevojčice iz RK Lokomotive, ŽRK Colapis zauzeo je drugo, a ekipa iz Trešnjevke treće mjesto. 
 
U najmlađem godištu koje se natjecalo u "velikom rukometu" lavice iz Samobora osvojile su drugo mjesto, a Lokomotiva je boljim izvođenjem penala osvojila zlato. Treće plasirana je momčad Sesveta. Luna Suban iz Samobora proglašena je najboljom golmanicom u svom godištu. 
 
Prvo mjesto u 2004. godištu osvojila je Lokomotiva dok je Ivanić bio drugi, a rukometašice ŽRK Bistre kući se vraćaju s broncom oko vrata.
 
Susjedne Slovenke iz ŽRK Krka Novo Mesto bile su treće u najstarijoj konkurenciji, Udarnik je osvojio drugo mjesto, a djevojke iz Lokomotive su i u ovom godištu bile najuspješnije. 
 
Izmamljeni osmijeh na licima mladih rukometašica ukazao je na dobro odrađen posao u čijoj su pripremi sudjelovali mnogi roditelji volonteri i naše seniorke, kao i brojni sponzori na čemu im mlade Lavice zahvaljuju. 
 
Turnir nam je pokazao da nema straha za samoborski ženski rukomet i  Lavice vas već sada pozivaju na sljedeće okupljanje.
 
Uskoro slijedi i objava završnog biltena te opširnije galerije fotografija koje ćete moći vidjeti na stranici posvećenoj ovogodišnjem turniru.