back

Zagrebačka Lokomotiva malo brža od Samoborčeka

Raspucane Samoborke - Maja Kozlovec 11 pogodaka, Karla Brakus 9

25/09/2021

2. HRL zapad – 1. kolo

SAMOBOR  32 (16)

LOKOMOTIVA ZAGREB 2  35 (16)

SAMOBOR – Dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 50. Suci - Mihael Janeš (Garešnica) i  Bruno Špoljarić (Novska). Delegat: Vladimir Jurenec (Koprivnica)

SAMOBOR: Volar, Budan, Husnjak, Belanić 2, Rođak, Brakus 9, Švigač 2, Sambolec, Kovač, Kozlovec 11 (2), Katanec 4, Kanceljak 4 (2), Šmid, Matijašić, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

LOKOMOTIVA ZAGREB 2: Brkljačić, Krznar, Mikulčić 4, Hrlić, Fureš 3, Kosovac 6 (3), Wurth 6, Papić, Zrilić 5, Škalić, Žagar 8 (1), Bajkuša 3, Bouček, Vrdoljak

TRENER: Vedran Krkač

SEDMERCI: Samobor 6 (4), Lokomotiva Zagreb 2 5 (4)

ISKLJUČENJA: Samobor 6 minuta (Švigač 2+2, Belanić), Lokomotiva Zagreb 2 10 minuta (Mikulčić, Fureš, Wurth, Škalić, Vrdoljak)

IGRAČICA UTAKMICE: Anđela Žagar

Nedaleko od dvorane OŠ Bogumila Tonija danas poslijepodne upriličen je program posvećen nekadašnjem omiljenom prijevoznom sredstvu – popularnom vlaku Samoborčeku. Lijepo vrijeme i nostalgija okupili su veliki broj ljudi, puno veći nego što se u isto vrijeme skupio na tribinama Bogumilca. Šteta, jer su malobrojni ljubitelji sporta mogli uživati u sjajnoj utakmici – „Žikin Samoborček“ bio je tek nešto „sporiji“ od zagrebačke Lokomotive.

Prvo poluvrijeme ponudilo je obostranu otvorenu i izjednačenu borbu u kojoj su prednjačile Brakus i Kozlovec (završila utakmicu s 11 postignutih pogodaka!) s jedne strane te Mikulčić, Zrilić i nezaustavljiva Žagar s druge. Igralo se u ritmu gol za gol sve do poluvremena, bez pretjeranog rezultatskog odvajanja, a gledatelji željni rukometa nerijetko su pljeskom nagrađivali odlične poteze obje ekipe.

I nastavak je donio sličnu priču, s time da se vidjelo da nekako lakše do pogotka dolaze gošće. Vukle su i dalje Brakus i Kozlovec, pridodavala se Katanec, no gošće su ipak imale malo veću raspoloženu „širinu“ u napadu. Upravo to je na kraju i presudilo, mada je konačna razlika od tri pogotka nastala doslovno u posljednjoj minuti kad su domaće igračice žurile ne bi li dohvatile povoljan rezultat te brzopleto napravile nekoliko pogrešaka.

Da je rezultat otišao i na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo – Samoborke su pokazale da se na njih u ovoj ligi mora ozbiljno računati…

Igor Matijašić