back

Uspješno održan još jedan Handball Cup

U samoboru je nastupilo 37 ekipa iz 14 klubova u pet dobnih kategorija

21/09/2022

Proteklog vikenda se u samoborskim dvoranama održao tradicionalni 8. Samobor Handball Cup 2022 nakon dvije godine pauze zbog dobro nam poznatih razloga. Okupilo se 37 ekipa iz 14 klubova u pet dobnih kategorija.

Hrvatskih je bilo ukupno 12 klubova (ŽRK Podravka, ŽRK Novska, ŽRK Zelina, ŽRK Trešnjevka, ŽRK Sloga, RK Sesvete, ŽRK Zrinski, ŽRK Ivanić, ŽRK Gorica, ŽRK Udarnik, RK Lokomotiva te domaćin ŽRK Samobor), a iz susjedne nam Slovenije pristigle su ekipe RK Sevnica i ŽRK Krka Novo Mesto.

Ukupno preko preko 450 djevojčica i djevojaka koje su se natjecale u 5 dobnih kategorija: U-16, U-14, U-12, mini rukomet 2012. god. i 2013. god. U dva dana održavanja se moglo vidjeti koliko je rukomet dinamična i iznimno zanimljiva sportska igra koja je izazvala pregršt uzbuđenja kako kod natjecateljica tako i kod prilično popunjenih tribina te su natjecateljice svojim zalaganjem na parketu pridonijele popularizaciji našeg sporta u našem Gradu, ali i šire.

Postignuti rezultati na SHC 2022 su slijedeći:

U-16

1. RK Lokomotiva, 2. ŽRK Samobor, 3. ŽRK Zrinski

U-14

1. ŽRK Trešnjevka Zagreb, 2. ŽRK Samobor, 3. ŽRK Udarnik

U-12

1. RK Sesvete, 2. RK Lokomotiva, 3. ŽRK Novska

2012. god.

1. ŽRK Zrinski, 2. RK Podravka, 3. ŽRK Lokomotiva

2013. god

1. RK Lokomotiva, 2. ŽRK Ivanić, 3. ŽRK Sloga

Najboljim pojedinkama također su uručene zaslužene nagrade.

ŽRK Samobor je uložio sve napore da turnir protekne u fer i sportskom ozračju te se nadamo da smo u tome uspjeli, a za sve možebitne "greške u koracima" se ispričavamo i obećajemo da ćemo ih iduće godine ispraviti i slijedeći Samobor Handball Cup 2023 učiniti još boljim. Isto tako bi se htjeli zahvaliti svim sponzorima, donatorima i prijateljima rukometa, a veliko hvala ide i našim volonterima bez kojih ovaj turnir ne bi bio to što jest.

Velika zahvala ide i na račun našeg grada Samobora, Samoborskog športskog saveza na čijem je čelu dugogodišnji rukometni djelatnik Darijo Gaća te Ustanovi Sportski objekti Samobor.

Također se zahvaljujemo svim klubovima na dolasku sa željom da se iduće godine vidimo u još većem broju!

Do nekog sljedećeg susreta - veliki sportski pozdrav iz Samobora!

trener Zoran Žitković