back

Udarniku bodovi u Samoboru

Igračica utakmice - dojučerašnja Lavica

01/12/2021

2. HRL zapad – 7. kolo

SAMOBOR 23 (13)

UDARNIK 25 (11)

SAMOBOR – Sportska dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 100. Suci - Dražen Dragija i Tomislav Miler (oba iz Dubrave Vrbovečke). Delegat - Mišo Dobranić (Čakovec)

SAMOBOR: Husnjak, Budan, Belanić 2, Rođak, Brakus 1, Švigač 4, Sambolec, Kovač 1, Kozlovec 4 (1), Katanec 3, Kanceljak 8 (1), Sokolović, Karasman, Matijašić, Mogulić, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

UDARNIK: Dunđerović, Šako, Magenreuter 2, Štefanić 1 (1), Cerovski, Obajdin, Krilčić, Mostarlić 8 (2), Haramina 1, Jambrešić 2, Vučićević, Miletić 4, Brdovčak, Gvardiol, Jurić, Gujić 7

TRENER: Dario Zrnić

SEDMERCI: Samobor 5 (2), Udarnik 5 (2)

ISKLJUČENJA: Samobor 8 minuta (Rođak 2+2, Švigač, Kanceljak), Udarnik 6 minuta (Štefanić, Haramina, Jambrešić)

IGRAČICA UTAKMICE: Bernarda Mostarlić

Rukomet se vratio u grad!

Odlična utakmica u kojoj su uživali mnogobrojni okupljeni na tribinama Bogumilca (gotovo stotinjak gledatelja je za jedan radni dan i više nego sjajno!), susret koji je na kraju otišao na stranu s(p)retnijih gošći. Atmosfera, navijanje, pljesak za svaki potez pomalo su podsjetili na neka davnija vremena kad se za dvoboj Lavica tražila karta više…

Krenulo se oprezno jer tajni između ovih ekipa nema, zna se s kakvim „kartama“ raspolaže trener Žitković, a s kakvima dojučerašnji strateg Samoborki Zrnić. Vidjelo se odmah u startu da se Bernarda Mostarlić pojačano „grize“ protiv svojih nekadašnjih suigračica – baš kao prava sportašica, želeći uvijek postići pogodak više bez ikakve nostalgije i sentimenta prema bivšem klubu. Vidjelo se također i da je iznimno raspoložena Dora Kanceljak sa svojim poznatim fintama i odmjerenim udarcima koje golmanice tek mogu ispratiti pogledom.

Treneri obje ekipe zasigurno nisu bili zadovoljni obranom, no zato su profitirali gledatelji – viđen je čitav niz lijepih prodora i atraktivnih pogodaka.

Prvo poluvrijeme pripalo je Samoborkama, no dojam je da su u samoj završnici (umjesto da odu na +5) dopustile gošćama da odu na odmor s pristojnim „minusom“.

Upravo to im se osvetilo u nastavku – razbranila se velikogorička čuvarica mreže, prestali su ulaziti neki otvoreni šutevi, a Udarnik je u napadu bio sve odvažniji i sigurniji.

A kad te ne ide, onda te zbilja ne ide – najučinkovitija igračica Lavica u dosadašnjem dijelu prvenstva Maja Kozlovec promašila je tri sedmerca zaredom. To joj se vjerojatno nije desilo nikad u karijeri, čak niti na prijateljskim utakmicama! Baš kao i nekoliko promašenih šuteva iz kontri koje Matea Katanec inače „posprema žmirečki“.

U završnici susreta vidjelo se da će svu odgovornost preuzimati Mostarlić i Gujić te su gotovo svi napadi bili s njihovim „potpisom“.

Na kraju, velika radost za gošće iz Velike Gorice, a Lavicama prilika za nove bodove već za nekoliko dana u Karlovcu.

Igor Matijašić