back

Udarnik uzeo ponuđeno

Lavice neobjašnjivo potonule u nastavku

26/03/2022

2. HRL zapad – 18. kolo

UDARNIK 32 (12)

SAMOBOR 24 (18)

VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana Velika Gorica. Gledatelja 50. Suci - Mihael Janeš (Garešnica) i Bruno Špoljarić (Novska). Delegat: Igor Hunjadi (Zagreb)

UDARNIK: Krznar, Dunđerović, Jurić 7 (5), Štefanić 2 (1), Cerovski, Bajkuša 6, Miletić 2, Mostarlić 8 (1), Butković 1, Jambrešić, Vučićević, Brdovčak 1, Jozinović, Sertić 1, Gujić 4, Krilčić

TRENER: Dario Zrnić

SAMOBOR: Husnjak, Budan, Belanić 3, Rođak, Brakus 6, Švigač 3, Kovač 1, Kozlovec 4 (2), Katanec 1, Kanceljak 6, Sokolović, Šmid, Matijašić, Mogulić, E. Kovač, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Udarnik 9 (7), Samobor 4 (2)

ISKLJUČENJA: Udarnik 4 minute (Jurić, Mostarlić), Samobor 12 minuta (Belanić 2+2, Švigač 2+2, Brakus, Katanec),

IGRAČICA UTAKMICE: Bernarda Mostarlić

Kakva utakmica u Velikoj Gorici!

Prvi dio ponudio je rapsodiju igračica trenera Žitkovića – baš sve je funkcioniralo kako treba. Agresivna samoborska obrana koja je potpuno neutralizirala najopasniju domaću igračicu (Mostarlić) i raznovrsna napadačka lepeza koja je zaslužna za ogromnih 18 postignutih pogodaka. Ako se pridoda tome da su Lavice promašile nekoliko zicera, postaje jasno da je razlika mogla biti i veća. I domaći navijači već su počeli dizati ruke od bodova jer su igračice Udarnika otišle na odmor sa zaostatkom od velikih 6 pogodaka.

A onda je uslijedio nastavak!

Kao da su dvije potpuno različite ekipe izašle na parket dvorane u Gorici. Domaće su podigle agresivnost u obrani, a samoborske rukometašice najednom zaboravile koja im je igra donijela prednost te su pokušavale individulanim rješenjima pronalaziti put do gola.

Nije išlo, naravno…

Razlika je tijekom drugog dijela sve više kopnila, a u 45. minuti Udarnik vodi. Nestvarno zvuči i podatak da su Samoborke u prvih 30 minuta susreta postigle 18 pogodaka, a u 15 minuta nastavka tek 3!

Ako se zna da je drugi dio susreta završio 20:6 za domaće, sve je rečeno. Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom i gomila upitnika – što se, zapravo, dogodilo u drugom poluvremenu?

Igor Matijašić