back

Samoborke slomile otpor žilavih Zaprešićanki

Lavice prvi dio sezone završavaju na 5. mjestu

13/12/2021

2. HRL zapad – 8. kolo

SAMOBOR 30 (13)

ZAPREŠIĆ 28 (12)

SAMOBOR – Dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 70. Suci - Dražen Dragija i Tomislav Miler (oba iz Dubrave Vrbovečke). Delegat - Robert Juriša (Osijek).

SAMOBOR: Husnjak, Budan, Volar, Belanić 1, Rođak, Brakus 4, Švigač 8, Sambolec, Kovač 2, Katanec 4, Kanceljak 11 (4), Šmid, Matijašić, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

ZAPREŠIĆ: Birin, Ivanović, Belinić N. 1, Bužanić 5, Živković 9 (7), Belinić T., Tomljanović 2, Rončević 2, Belinić L., Zlodi 6, Mesić, Despenić 3

TRENER: Dean Vučić

SEDMERCI: Samobor 4 (4), Zaprešić 8 (7)

ISKLJUČENJA: Samobor 8 minuta (Katanec 2+2, Sambolec, Rođak), Zaprešić 6 minuta (L. Belinić 2+2, Tomljanović)

IGRAČICA UTAKMICE: Lucija Švigač

U odgođenom susretu 8. kola Lavice su zabilježile pobjedu protiv posljednjeplasirane ekipe Zaprešića, rezultatski možda i teže no što se očekivalo.

Samoborke su u utakmicu ušle bez svog najboljeg strijelca, neuhvatljive Maje Kozlovec koja nije ni konkurirala za dvoboj. Značilo je to automatski i neke preinake u igri, dirigentsku palicu na sredini preuzela je Nika Kovač, a Dora Kanceljak preselila se na krilo. Vidjelo se odmah na početku da igračice trenera Žitkovića ne čeka nimalo lagan posao jer su Zaprešićanke odlučile skupo prodati svoju kožu…

Tako je bilo većinom prvog dijela – igralo se u općepoznatom ritmu gol za gol. Iznimno razigrana i raspucana bila je Lucija Švigač koja je odrađivala odličan posao u obrani, a u napadačkom dijelu konačno je u potpunosti otpustila sve kočnice. Nekoliko pogodaka nakon što se visoko vinula u zrak izazvalo je pljesak svih okupljenih.

Niti nastavak nije donio lagan posao, iako su malo po malo Lavice slamale otpor žilavih gošći. Utakmica se definitivno prelomila u samoj završnici kada domaće rukometašice odlaze na +5 (30:25), razliku koju gošće više nisu nikako mogle sustići.

U redovima domaćih svakako treba pohvaliti Švigač, Kanceljak i Brakus koja je i ozlijeđena dala veliki obol, dok su kod gošći bolje od ostalih bile Zlodi, Bužanić i nepogrešiva s linije 7 metara Živković.

Igor Matijašić