back

Rudar u potpunosti ukrotio Lavice

Gošće iz Labina zasluženo odnose bodove

27/11/2021

2. HRL zapad – 10. kolo

SAMOBOR 19 (11)

RUDAR 34 (20)

SAMOBOR – Sportska dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 50. Sutkinje - Vedrana Kolarek (Drnje) i Kristina Majpruz (Zagreb). Delegat - Nenad Županić (Križevci)

SAMOBOR: Husnjak, Budan, Belanić, Rođak 1, Brakus 4, Švigač       , Sambolec, Kovač 1, Kozlovec 3 (1), Katanec 4, Kanceljak 5, Sokolović, Karasman, Matijašić 1, Rugole, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

RUDAR: Vretenar, Pavić, Zenković 2, Peršić 7, Franković, Basanić, Vrkljan 7, Zahtila 9 (2), Vrkić 2, Belušić 3, Nose 2, Jukopila 2, Mileta, Malić

TRENER: Diego Datos

SEDMERCI: Samobor 1 (1), Rudar 3 (2)

ISKLJUČENJA: Samobor 4 minute (Švigač, Katanec), Rudar 4 minute (Zahtila 2+2)

IGRAČICA UTAKMICE: Natali Zahtila

Konačni rezultat dovoljno govori za sebe – Samoborke su se namjerile na puno jaču ekipu i zasluženo „potpisale“ poraz…

Sve je bilo jasno već u prvom dijelu, gošće su već u početnim minutama stigle do osjetne razlike, u 6. minuti bilo je +5 za rukometašice iz Labina (1:6), a do poluvremena se razlika samo povećavala. U redovima domaćih nije bilo dovoljno agresivnosti u obrani koja bi spriječila iznimno raspoložene igračice Rudara, „curilo“ je sa svih strana tako da su golmanice često bile na vjetrometini, bez prevelikih šansi da spriječe pogodak.

U napadu se pak u redovima Lavica teško dolazilo do gola, a izostala je i preciznost u nekoliko čistih situacija. U prijašnjim utakmicama dosta toga u napadačkom dijelu rješavale su Brakus i Kozlovec, no večeras je njihov uobičajeni zbroj pogodaka izostao.

S druge strane, u prvih 30 minuta Lavice su primile čak 20 pogodaka tako da je svaki dodatni komentar suvišan…

U nastavku su gošće rutinirano održavale prednost jer je utakmica praktički bila riješena, a to je bila prilika i da svoju šansu dobiju igračice s manjom minutažom. Posljednja je četvrtina susreta bila stoga rezervirana za samoborsku mladost.

Na kraju visoka i zaslužena pobjeda gošći, a igračicama trenera Žitkovića nova prilika za bodove pruža se već dolazeće srijede (1. prosinca) kad na parket Bogumilca stiže ekipa Udarnika koju predvodi dojučerašnji trener Samoborki Dario Zrnić.

Igor Matijašić