back

Razigrane Lavice dominantne u Zaprešiću

Samoborke ostaju u igri za 5. mjesto

03/04/2022

2. HRL zapad – 19. kolo

ZAPREŠIĆ 25 (12)

SAMOBOR 34 (22)

ZAPREŠIĆ – SRC Zaprešić. Gledatelja 50. Suci - Dražen Dragija i Tomislav Miler (oba iz Dubrave Vrbovečke). Delegat: Hrvoje Stipanović (Zagreb).

ZAPREŠIĆ: Birin, Ivanović, N. Belinić 1, Živković 3, T. Belinić 1, Vučić 5, Tomljanović 4, Rončević 3, L. Belinić 1, Vrbica 2, Zlodi, Džakula, Ščević, Majetić 1, Bilobrk 4 (1), Despenić

TRENER: Dean Vučić

SAMOBOR: Budan, Husnjak, Belanić 6, Rođak 1, Brakus 5 (2), Švigač 2, Sambolec 1, N. Kovač 2, Kozlovec 7, Katanec 5, Kanceljak 5, Karasman, Matijašić, E. Kovač, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Zaprešić 4 (1), Samobor 4 (2)

ISKLJUČENJA: Zaprešić 6 minuta (Zlodi 2+2, Živković), Samobor 6 minuta (Belanić 2+2, Kanceljak)

IGRAČICA UTAKMICE: Bruna Budan

Nakon šokantne utakmice u Velikoj Gorici, Lavice su bez većih problema osvojile bodove u Zaprešiću.

Krenule su odgovorno, jasno dajući do znanja da je utakmica protiv Udarnika bila tek loš dan. Sjajno je branila Budan, igrom u oba pravca dominirala Belanić, a svoje su napadačke kvalitete vješto koristile sve ostale igračice.

Istina, malo se isprva obrana „uštimavala“ pa je lopta bez većih problema stizala na crtu odakle je Rončević poentirala, no kad su se stvari posložile bilo je evidentno da će igračice trenera Žitkovića upisati novu pobjedu. Pokušavale su Zaprešićanke držati priključak (i uspijevale u početnom razdoblju susreta), no kasnije je veća kvaliteta Samoborki ipak došla do izražaja.

U samom otvaranju drugog dijela malo opuštanje dovelo je do nekoliko pogodaka zaredom igračica trenera Vučića, no uslijedila je pravodobna trenerska reakcija u vidu minute odmora i nakon toga su stvari potpuno „sjele“ na svoje mjesto. Ovom pobjedom Lavice i dalje ostaju u utrci za petim mjestom, slijedi im ogled protiv odlične ekipe Murvice, a izgledno je da će upravo taj ogled presuditi hoće li stići do željenog cilja.

Evo što je o utakmici rekao trener Zoran Žitković:

- Ah da, puno je lakše pisati nakon pobjede. Lavice su pokazale još jednom da, kada su ekipa, teško im se tko može suprotstaviti, a kada se odigra čvrsta obrana onda je lakše istrčati kontranapade koje neumorna Matea Katanec sigurno rješava. Danas je lavovski dio posla napravila Nika Kovač koja je gotovo potpuno neutralizirala nekadašnju proslavljenu internacionalku Anđu Marić Bilobrk, a uz to još "ukrala" nekoliko lopti i sama ih uspješno realizirala. Iza Nike su sve prilaze golu uspješno zaustavile sve ostale cure, a posebno su se istaknule Lorena Belanić i Lucija Švigač.

U napadu su se pridodale svojim prodorima, organizacijom i lucidnim proigravanjima Karla Brakus i Dora Kanceljak. Bilo bi nepravedno ne spomenuti danas sjajnu Brunu Budan koja je uz 3 obranjena sedmerca pridodala i puno obranjenih lopti te, kao vino (što je iskusnija, to je bolja) Maju Kozlovec koja svojom pojavom na terenu daje dodatnu sigurnost ovom mladom sastavu. Pri kraju utakmice su priliku dobile i ostale djevojke te su pokazale itekako potrebnu ozbiljnost u obrani, a isto tako i odlična proigravanja svojih suigračica. Još jednom ću napomenuti da je ekipni duh itekako prisutan i treba ga njegovati i dalje. Iskrene čestitke svim Lavicama!

Igor Matijašić