back

Oslabljene Lavice poražene u Opatiji

Bez Maje Kozlovec i Dore Kanceljak se ipak nije moglo do bodova

31/10/2021

2. HRL zapad – 6. kolo

LIBURNIJA - OPATIJA 29 (12)

SAMOBOR 26 (15)

OPATIJA - SD Marino Cvetković. Gledatelja 50. Suci - Filip Golub (Čakovec) i Ivan Mališa (Varaždin). Delegat - Pravdan Pešutić (Matulji).

LIBURNIJA – OPATIJA: Markov, Perić, Mihalić 8, Mihočka, Hunčak 3, Hontić 1, Kovačević, Vlahović, Stakorić 2, Perić, Tipura, Krivičić 1, Budimir, Picco 2, Sabalić, Brusić 6, Cestar 6

TRENER: Zlatko Hunčak

SAMOBOR: Budan, Husnjak, Belanić 1, Rođak 2, Brakus 4, Švigač 8, Kovač 6, Katanec 5, Karasman, Šmid, Matijašić, Mogulić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Liburnija – Opatija 6 (5), Samobor 3 (2)

ISKLJUČENJA: Liburnija – Opatija 4 minute (Stakorić, Cestar), Samobor 16 minuta (Rođak 2+2+2, Belanić 2+2, Švigač 2+2, Kovač)

IGRAČICA UTAKMICE: Ema Mihalić

Nevolje su započele već i prije odlaska na put u Opatiju – dvije ponajbolje igračice (Maja Kozlovec i Dora Kanceljak) morale su zbog objektivnih okolnosti ostati u Samoboru. Ako se zna da su upravo njih dvije zajedno u prvih 5 kola postigle 67 pogodaka, stvar je bila poprilično jasna i prije dolaska na more. Lavice su u startu ostale bez planiranih barem desetak pogodaka…

Ipak, i tako oslabljene odlučile su skupo prodati svoju kožu i pokazati zube. Po onoj poznatoj – koga nema, bez njega se mora i može, djevojke su skupile glave i odigrale sjajno prvo poluvrijeme te na odmor otišle s tri pogotka prednosti. Oslobodila se u potpunosti te raspucala Švigač, veću minutažu sasvim je iskoristila Nika Kovač, a o brzini kontranapada s potpisom Katanec sve je već rečeno. Poslovično uspješna bila je i Brakus, ali je bilo samo upitno hoće li sve izdržati u tom ritmu cijelu utakmicu…

Nastavak je ponudio sličnu priču. I dalje su sve konce u rukama držale igračice trenera Žitkovića, no kako je vrijeme odmicalo bilo je jasno da bi mogla presuditi upravo širina klupe. Pokušavao je strateg Lavica uvođenjem mladih snaga odmoriti glavne poluge, ali igračice Opatije sve su više i sve žešće dahtale za vratom.

U samoj završnici rezultatski preokret – bez Brakus u organizaciji (striktno pokrivanje domaćih po cijelom terenu) napad je počeo „šepati“, razbranila se domaća golmanica, a neki šutevi Samoborki su završili na vratnici ili pored gola.

Kako to već obično i biva – baš u takvim trenucima ponestalo je i koncentracije i smirenosti u organizaciji dužih napada, a i neke sudačke odluke bile su u najmanju ruku dvojbene. Pet minuta prije kraja domaće odlaze na tri razlike, strpljivo čuvaju prednost i njihovo slavlje je moglo početi.

Igor Matijašić