back

Nakon Siska pao i Ivanić

Lavice su „oplemenile“ prošlotjednu gostujuću pobjedu

10/10/2021

2. HRL zapad – 3. kolo

SAMOBOR 39 (21)

IVANIĆ 33 (17)

SAMOBOR – Sportska dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 50. Suci – Kristijan Kovačević (Zaprešić) i Josip Kuhar (Samobor). Delegat: Saša Vučić (Zagreb)

SAMOBOR: Volar, Budan, Husnjak, Belanić 2, Rođak 3, Brakus 4, Švigač 6, Sambolec, Kovač, Kozlovec 10 (3), Katanec 5, Kanceljak 8, Šmid, Matijašić, Brdarić 1

TRENER: Zoran Žitković

IVANIĆ: Pavić, Šebalj, Pe. Lešković, Petreković 4, E. Popović-Gecan 1, Kirin, Vuković 7, T. Popović-Gecan, Pa. Lešković, Petković 5, Hasan, Maričević 1, Vidović 1, Hasan, Orlović 3, Crnčević 11

TRENER: Mihovil Petković

SEDMERCI: Samobor 3 (3), Ivanić 2 (2)

ISKLJUČENJA: Samobor 6 minuta (Belanić, Rođak, Katanec), Ivanić 6 minuta (Petreković, Vuković, Pavić)

IGRAČICA UTAKMICE: Dora Kanceljak

Konačni rezultat dovoljno govori sam za sebe – malobrojni istinski zaljubljenici rukometa s tribina mogli su vidjeti čak 72 pogotka! U toj „run and gun“ igri puno su se bolje snašle Samoborke te zasluženo upisale nove bodove.

Da će ovo biti utakmica u kojoj će se manje pažnje pridavati obrani vidjelo se na samom početku – napadačke su akcije završavale vrlo brzo, a čim bi se postigao pogodak, jurilo se u protunapad.

Uobičajeno raspoložene za „paranje mreža“ bile su Kozlovec i Brakus, a sjajno su se pridodavale Švigač i Katanec. Posebno inspirirana bila je Dora Kanceljak koja je svojom poznatom fintom (trzajem tijela u jednu i lakim prolaskom na drugu stranu) probijala obranu gošći te postigla nekoliko važnih pogodaka u trenucima dok se susret „lomio“.

S druge strane, gošće su stigle otvorenog garda, željne pobjede i nadigravanja – ivanićki „vlak“ prvenstveno su vukle odlična Paula Crnčević, Vuković i Petković. Nekoliko pogodaka koji su odsjeli u samoborskoj mreži bez problema mogli bi poslužiti za eurovizijsku razmjenu.

Lavice su tako stigle do druge prvenstvene pobjede u tri susreta, nova prilika za bodove pruža se sljedećeg vikenda u Senju…

Igor Matijašić