back

Lider zaustavljen u Samoboru

Nova prvenstvena pobjeda seniorki protiv Zameta

24/10/2021

2. HRL zapad – 5. kolo

SAMOBOR 31 (16)

ZAMET 28 (15)

SAMOBOR – Sportska dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 50. Suci – Anja Dominić (Varaždin) i Anja Jazbec (Cestica). Delegat: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

SAMOBOR: Budan, Husnjak, Belanić 4, Rođak, Brakus 4, Švigač 4, Sambolec, Kovač 2, Kozlovec 8 (4), Katanec 4, Kanceljak 5, Karasman, Šmid, Matijašić, Rugole, Mogulić

TRENER: Zoran Žitković

ZAMET: Mraković, Možetić, Strukar, Troskot, Blažić 3, Mršić, Nekić 2, Tabar 3, Surać, Mikolić 3, Pleše, Stanić 4, Jukan 3, Visković 4, Svast 1, Masnić 5 (1)

TRENER: Dragutin Žiljak

SEDMERCI: Samobor 4 (4), Zamet 2 (1)

ISKLJUČENJA: Samobor 8 minuta (Brakus 2+2, Belanić, Rođak), Zamet 6 minuta (Stanić 2+2, Tabar)

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Husnjak

Samoborski niz pobjeda nastavlja se i dalje – ovoga puta prvenstveni bodovi upisani su protiv vodeće ekipe Zameta!

Znalo se da će Riječanke biti najteži protivnik do sada, no domaće igračice su odmah od početka susreta jasno htjele dati do znanja da žele ostvariti i četvrtu pobjedu zaredom. Krenulo je oprezno i s jedne i druge strane, no kako je susret odmicao sve više je postajalo jasno da bi bodovi mogli ostati u Samoboru. Lavice su čvrsto grizle i na svaki pogodak Riječanki odgovarale istom mjerom.

Maja Kozlovec ponovno je bila iznimno napadački raspoložena, a ti njeni ulasci s krila i pogađanje suprotnih rašlji postali su pravi melem za oči. Odlično su se pridovavale Brakus i Kanceljak svojim nepredvidljivostima u napadačkim akcijama, a čini se da je kočnice definitivno otpustila Švigač koja je nekoliko napada završila golovima ili asistencijama. Mataea Katanec se opet istaknula trčanjem u mnogobrojne kontre (naprosto je nazaustavljiva u tom segmentu), a odličnu dionicu odradila je i Nika Kovač (posebno u obrani 5-1) koja je i stavila točku na i posljednjim pogotkom. Ne bi bilo pošteno ne spomenuti vrijednu Lorenu Belanić koja se čitavo vrijeme hrvala s puno snažnijim protivnicama te često uspijevala nekako izmigoljiti i pronaći put do mreže. Još kad nišanske sprave sasvim namjesti Ela Rođak (nekoliko odličnih udaraca odsjelo je na vratnici)… Tu su i mlade igračice na klupi koje upijaju atmosferu, stječu iskustvo i čine bitan kohezijski faktor.

Uz sve navedeno, posebno vrijedi apostrofirati sljedeće - sjajan dan imala je i Ivana Husnjak koja je obranila nekoliko vrlo bitnih lopti kada se susret lomio, a vrhunac je bio kad je u jednom napadu zaustavila čak dva teška šuta.

Kod gošći bolje od ostalih Masnić, Stanić i Tabar koje su pokušavale i vukle ostale, no pokazalo se da - kad su Lavice ovako vruće potrebna je puno veća širina da bi ih se savladalo.

Novi bodovi su tu i Samoborke su sasvim blizu vrhu prvenstvene ljestvice, ali sad slijedi najteži zadatak – ne podlijeći euforiji, nego i dalje graditi svoju priču, korak po korak. Prilika za novo dokazivanje svih igračica je već sljedećeg tjedna – na treningu…

Igor Matijašić