back

Lavice za 5 +

Važni bodovi u borbi za 5. mjesto

10/04/2022

2. HRL zapad – 20. kolo

SAMOBOR 27 (15)

MURVICA 23 (12)

SAMOBOR – Dvorana OŠ Bogumila Tonija. Gledatelja 50. Suci: Borna Dujmić (Karlovac) i Ivica Potočki (Zagreb). Delegat: Dražen Bajt (Dugo Selo)

SAMOBOR: Budan, Husnjak, Belanić 2, Rođak, Brakus 12 (7), Švigač 4, Sambolec, N. Kovač, Kozlovec 1, Katanec 4, Kanceljak 4, Karasman, Matijašić, Rugole, E. Kovač, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

MURVICA: Mandekić, Mar. Pešut, Ljubanović, Butković 5, Maj. Pešut 1, Deželin, Jelenović 10 (4), Kutija, Skorić 5, Tomić, Debelić 1, Lončarić, Mat. Pešut, Runtas 1

TRENER: Ramiz Džekić

SEDMERCI: Samobor 8 (7), Murvica 5 (4)

ISKLJUČENJA: Samobor 4 minute (Belanić, N. Kovač), Murvica 6 minuta (Butković, Jelenović, Runtas)

IGRAČICA UTAKMICE: Karla Brakus

Samoborke su u sjajnoj utakmici osvojile možda i presudne bodove u borbi za 5. mjesto te pobijedile vrlo dobru ekipu Murvice velikim angažmanom svih igračica na parketu, kako u napadu, tako i u obrani.

Već u samom otvaranju vidjelo se da će Lavice večeras jako „gristi“ jer je obrana bila agresivna i pokretljiva, a napad raznovrstan. Rezultiralo je to i lijepom prednošću s kojom se otišlo na odmor.

Odlično je tijekom cijelog susreta branila Bruna Budan, a naprosto je briljirala Karla Brakus koja je (nakon što je Maja Kozlovec promašila prvi sedmerac) postigla sedam pogodaka sa 7 metara (realizacija 100%!) te pridodala još 5 iz igre za svojih ukupno 12 zgoditaka. Na drugoj strani opasno je prijetila Jelenović koja se također zaustavila na dvocifrenom učinku.

Ipak, ovu utakmicu je presudila energija i zajedništvo samoborskih rukometašica koje su više željele pobjedu te su je s pravom i ostvarile.

Bravo, Lavice!

Igor Matijašić