back

Lavice sudjelovale na Hrvatskom olimpijskom danu

Samoborski športski savez i u 2016. godini je organizirao športsko-edukativni projekt pod nazivom “Hrvatski olimpijski dan” i to 10. rujna na vanjskim sportskim terenima OŠ Bogumil Toni.

28/04/2017
 Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.
 
Programom se pozivaju svi građani da se 10. rujna bave sportskim aktivnostima prema vlastitom izboru, odnosno tjelesnim aktivnostima koje smatraju primjerenim svojoj dobi, tjelesnoj spremi ili zdravstvenom stanju, uzimajući u obzir i raspoloživost sportskih terena i objekata.
 
Hrvatski olimpijski dan se ove godine obilježiti u suradnji s 20 klubova iz članstva Samoborskog športskog saveza pri čemu su se predstavile i rukometašice ŽRK Samobor.
Na prostoru otvorenih terena Osnovne škole Bogumila Tonija, od 10.30 do 12 sati i 30 minuta školarci su imali priliku upoznati mnoge sportove pa tako i rukomet.
U prezentacijskom djelu naše mlade rukometašice su prikazale osnove treninga rukometa te aktivno sudjelovale u promociji kluba dijeljenjem letaka, pozivnica te odgovaranjem na sva pitanja vezano uz rukomet.