back

Lavice se vratile na pobjednički kolosijek

Važna pobjeda na gostovanju u Karlovcu

05/12/2021

2. HRL zapad – 11. kolo

Š. R. KARLOVAC 27 (15)

SAMOBOR 29 (15)

KARLOVAC – ŠSD Mladost. Gledatelja 50. Suci - Vladimir Grubor i Maid Katanić (oba iz Poreča). Delegat - Goran Turkalj (Rijeka).

KARLOVAC: Perković, Keča, Ištvanić, Stepić 5 (1), Peretić 2, Kusanić 5, Razumić 3, Rajčić, Kučinić 3, Devčić 1, Krznarić, Skočibušić, Čović 5, Medved 3, Jurišić, Benić

TRENER: Dražen Keča

SAMOBOR: Husnjak, Budan, Belanić 6, Rođak, Brakus 1, Švigač 1, Sambolec, Kovač 2, Kozlovec 11 (6), Katanec 2, Kanceljak 6, Karasman, Šmid, Matijašić, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Š. R. Karlovac 2 (1), Samobor 7 (6)

ISKLJUČENJA: Š. R. Karlovac 4 minute (Kučinić, Medved), Samobor 6 minuta (Rođak 2+2, Belanić)

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kozlovec

Nakon dva domaća poraza (Rudar, Udarnik) Lavice su se ponovno vratile starim navikama – pobjedama.

Na gostovanju u Karlovcu od prve minute su agresivno krenule  jasno dajući do znanja domaćim igračicama da su itekako došle po bodove. Odlično je utakmicu otvorila Belanić, a već po početnim realiziranim sedmercima vidjelo se da su oni promašaji protiv Udarnika za Maju Kozlovec bili tek jedan loš dan (do kraja utakmice realizirala je 6 sedmeraca iz 6 pokušaja!).

Iako su do samog kraja prvog poluvremena imale prednost od tri (pa i četiri) pogotka, ipak su igračice trenera Žitkovića dopustile domaćinu da ode na odmor s neriješenim ishodom.

Početak nastavka je pripao Karlovcu koji je odmah u startu stigao do lijepe prednosti (19:15), no onda su stvari počele sjedati na svoje mjesto, a veća kvaliteta Samoborki je došla do izražaja. Majsi (Kozlovec) je uredno „pospremala“ s linije sedam metara, priključila se u napadačkom dijelu i Kanceljak, a iznimno zapaženu dionicu odigrala je i Belanić.

Korak po korak, seniorke Samobora stizale su prednost i u samom smiraju susreta u potpunosti preokrenule rezultat u svoju korist. Kraj su dočekale uzdignutih ruku – potpuno zasluženo!

Igor Matijašić