back

Lavice se uključile u akciju "Zavrtimo otpad"

Predstavnici 9 sportskih klubova s područja našeg grada preuzeli su danas na maloj svečanosti u Komunalcu nove garniture dresova za svoje sportaše, koji su im uručili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor Komunalca Ivica Karoglan.

01/04/2017
Samoborska komunalna tvrtka nabavila je sportske dresove s natpisom i vizualnim identitetom akcije “Zavrtimo otpad” s ciljem njezina populariziranja i poticanja naših najmlađih sugrađana, ali i starijih na odvajanje korisnog otpada.
 
Suradnja na tom planu najprije je uspostavljena sa samoborskim košarkašima, kojima je Komunalac osigurao dresove za sve klupske selekcije. Uz Košarkaški klub Samobor, nove dresove, za pojedine selekcije dobili su i nogometni klubovi Samobor, Zrinski, Bregana, Klokočevec, Galgovo i Rakov Potok, te samoborske rukometašice i streličari. 
 
-Akciju “Zavrtimo otpad” Komunalac je pokrenuo u proljeće prošle godine nizom aktivnosti s ciljem smanjenja otpada koji završava na općem odlagalištu i poticanja građana na odvajanje korisnog otpada i u nju uložio oko 450 tisuća kuna – istaknuo je Ivica Karoglan. Najprije se krenulo s podjelom kompostera za odlaganje biorazgradivog komunalnog otpada svim građanima u gradskim četvrtima, koji su se anketnim listićem izjasnili da žele preuzeti komposter za vlastite potrebe. Ukupno je podijeljeno 1300 kompostera po kućanstvima, ali se akcija nastavila provoditi i na širem području grada.
 
 
Komunalac intenzivno radi i na edukaciji građana u sklopu akcije “Zavrtimo otpad”. U cilju poticanja građana na odvojeno prikupljanje otpada, a ponajviše naših najmlađih sugrađana predškolske i školske dobi u nižim razredima osnovnih škola, u tijeku su edukacije o odvojenom prikupljanju otpada u svim vrtićima i školama na samoborskom području – naglasio je Ivica Karoglan.
 
 
 
-Za nas ovo znači puno – rekao je predsjednik Ženskog rukometnog kluba Samobor Hrvoje Frankić – objasnivši da će dresove nositi djeca koja imaju razvijen sportski duh, a s tim sportskim duhom razvijaju i osjećaj prema okolišu. No – dodao je Frankić – sve počinje u obitelji jer ako roditelji nisu educirani na koji se način brinuti o okolišu, ne mogu to usaditi ni u svoju djecu. Zato je to interakcija unutar cijelog društva, a kad se djeca jednog dana educiraju, a s time se počinje već u vrtićima, onda to prenose i na svoje roditelje.
 
Lavice uvijek uz dobre akcije!!