back

Kadetkinje 5. na završnici prvenstva Hrvatske!

Kadetkinje ŽRK Samobora (2002 godište i mlađe) osvojile su izvrsno 5. mjesto na završnici državnog prvenstva koje se održalo od 5. do 8. ožujka 2020 godine.

09/03/2020

Ždrijeb je naš klub smjestio u skupinu sa Splitom, Metkovićem, Lokomotivom, Zrinskim i ekipom Đurđevca.

Prvi dan natjecanja nakon dugog puta do Poreča i samo dva sata odmora imali smo prvu utakmicu i to protiv prošlogodišnjih prvakinja države ekipe Splita. Odlično ulazimo u tu utakmicu i na terenu lavice izgledaju kao prošlogodišnji prvaci. Cijelo prvo poluvrijeme vodimo i jako dobro igramo i poluvrijeme završava s lijepih +3 za nas. Ipak, u drugom dijelu nakon pada u igri i neiskorištenih šansi djevojke iz Splita okreću rezultat i na kraju gubimo tri razlike.
 
Drugu utakmicu prvog dana u večernjim satima igramo protiv cura iz Metkovića, razlika u kvaliteti i dobar pristup trenera i ekipe rezultirali su pobjedom od deset razlike: 9:19! 
 
Sve u svemu jako dobar prvi dan i ulazak u turnir.
 
Drugi dan prvenstva uz dvije ozljede nije bilo puno šanse protiv ipak jače Lokomotive koja je ozbiljnim pristupom i dobrom igrom bila bolja uz pobjedu 20:9.
 
Druga utakmica dana se igrala proti ekipe Đurđevca i nju dobivamo nakon teške borbe ali i kontrole rezultata od početka do kraja. Pobjeđujemo 17:14!
 
Dolazimo i do trećeg dana turnira u kojem smo imali zadnju utakmicu u grupi i to protiv ekipe Zrinskog iz Čakovca. Utakmica je bila bitna jer je određivala za koje ćemo mjesto igrati u daljnjem tijeku turnira. Tijekom  cijele utakmice protiv Čakovčanki rezultat se mijenjao te su vodile obje ekipe, ali nažalost na kraju gubimo s minimalnom razlikom 19:18, što nam je bilo dovoljno da odemo u borbu za 5. mjesto.
 
U večernjim satima igramo utakmicu sa Udarnikom tj. tako zvano malo polufinale. Protivnik jako dobro poznat, sve se zna, pa se igra vrlo čvrsto na momente i grubo. Većim dijelom utakmice vodimo, ali zadnji dio utakmice Udarnik preokreće rezultat i tri minute do kraja vodi tri razlike. I kada su svi mislili da je sve gotovo i da od 5. mjesta neće biti ništa naše Lavice odigravaju tih zadnjih tri minute zaista lavovski ostavljajući na parketu zadnje atome snage i stižu sva tri gola prednosti. Pristupa se uvijek napetom izvođenju sedmeraca. Pobjeđujemo Udarnik na sedmerce koje smo izveli sa 100% učinka. Udarnik ide u borbu za 7., a mi za 5. mjesto i to opet protiv Zrinskog iz Čakovca.
 
Zadnji dan i utakmica za 5. mjesto za igračice i sve u klubu bilo je važno kao da igramo finale. Utakmica se prenosila i live streamom i putem televizije, a osim organizacije na nivou je bila i naša igra. Iako jako umorni i ozlijeđeni u velikoj borbi pobjeđujemo i osvajamo izvrsno 5. mjesto u Hrvatskoj odmah iza najboljih ekipa u tom godištu za koje moramo priznati da su u ovom trenutku bolje i na tome im čestitati. 
 
Ovaj izvrstan rezultat svakako neka bude vodilja cijelom našem Klubu, gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji da se svakako isplati ulagati u ženski rukomet u Samoboru jer to je jedini način da dugoročno ovaj Klub stvara i odgaja što više ovako vrijednih i dobrih rukometašica, a to ovaj Grad svakako i zaslužuje!
 
Čestitke cijeloj ekipi koja je nastupila u slijedečem sastavu:

Nika Volar(G),Ivana Husnjak(G),Ela Rođak,Ana Maria Grubišić,Patricia Mataušić,Nika Kovač,Nika Šmid,Karla Brakus,Lucija Lovrić,Lucija Slak, Magdalena Runtas,Ema Volar,Karla Rukavina,Maša Brdarić

Trener: Dario Zrnić

Sl.Predstavnik: Mladen Katanec

Trenerica golmana: Biljana Pilić

 

Na kraju spomenut ćemo i naše navijače. Bili su s nama cijelu godinu pa tako i na ovom završnom turniru. U velikom broju, dobro opremljeni i organizirani, vrlo grlati i glasni bili su cijeli turnir naš dodatni igrač na terenu, i naš motiv više na čemu im se od srca zahvaljujemo!