back

Iz Siska kući pjevajući

U 2. kolu Samoborke osvojile prve prvenstvene bodove

02/10/2021

2. HRL zapad – 2. kolo

SISAK 24 (13)

SAMOBOR  27 (13)

SISAK – Sportska dvorana Brezovica. Gledatelja 70. Suci – Filip Skendrović (Bregana) i Dominik Trčak (Rude). Delegat - Marijo Zečević (Zagreb).

SISAK: Kardaš, Šako, Ančić, Potkonjak 9 (7), Briševac, Borković, Nurkić 4, Dobrić 2, B. Nišević, M. Nišević 4 (1), Malobabić, Paramin, Gućanac, Hrnčić, Boltužić 4, Pufek 1

TRENER: Mato Vujnović

SAMOBOR: Volar, Budan, Husnjak, Belanić 6, Rođak, Brakus 7 (2), Švigač 2, Sambolec, Kovač 1, Kozlovec 5 (1), Katanec 4, Kanceljak 2,  Šmid, Matijašić, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Sisak 10 (8), Samobor 4 (3)

ISKLJUČENJA: Sisak 10 minuta (Potkonjak 2+2, Nurkić, M. Nišević, Pufek), Samobor 10 minuta (Kanceljak 2+2, Rođak 2+2, Belanić)

IGRAČICA UTAKMICE: Karla Brakus

Sasvim zaslužena pobjeda Samoborki na gostovanju u Sisku!

Već u otvaranju utakmice vidjelo se da bi se igračice trenera Žitkovića mogle vratiti kući „pjevajući“ jer su odlučno krenule u utakmicu ne dopuštajući domaćim igračicama bilo kakvo rezultatsko odvajanje, već su na svaki njihov pogodak odmah uzvratile. Istina, vidjelo se da Maja Kozlovec nema šuterski dan kao u prvom kolu, no zato je iznimno raspoložena bila Karla Brakus, a uspješno se pridodavala i Lorena Belanić.

Doduše, već u prvom dijelu Samoborke su mogle osigurati kapital za nastavak, no nesmotrenost, bespotrebno izgubljene lopte, bacanje kontri u ruke protivnica omogućile su da se na odmor otiđe tek s neriješenim rezultatom.

Uza sve navedeno domaće su prelagano dolazile do prilika, bez većih problema „probijale“ obranu Lavica, a  napadi su im u pravilu završavali pogotkom ili sedmercem (koje je u pravilu „rješavala“ Potkonjak).

U nastavku su samoborske rukometašice popravile segment igre koji je „škripao“ u prvom dijelu (kretanje i agresivnost u obrani) te polako stvarale zalihu, a u završnoj trećini susreta sve je ipak došlo na svoje i kvalitetniji protivnik je slavio.

Igor Matijašić