back

Ivanićanke bolje od Lavica

Domaće iskoristile sve slabosti u obrani Samoborki

27/02/2022

2. HRL zapad – 14. kolo

IVANIĆ 34 (18)

SAMOBOR 30 (12)

IVANIĆ GRAD – Sportska dvorana Žeravinec. Gledatelja 50. Suci – Stipe Kereta (Zagreb) i Silvano Nogić (Petrinja). Delegat: Ivica Golubić (Garešnica)

IVANIĆ: Nemec, Pavić, Šebalj, Peic, Popović-Gecan 2, Kirin 7, Pa. Lešković, Blažević, Petreković 6, Hasan, Maričević 5, Vidović 4, Sikaček 1, Pe. Lešković, Crnčević 6, Vuković 3

TRENER: Mihovil Petković

SAMOBOR: Budan, Husnjak, Belanić 4, Rođak, Brakus 5, Švigač 1, N. Kovač 2, Kozlovec 9 (5), Katanec 3, Kanceljak 6, Sokolović, Karasman, Šmid, Matijašić, E. Kovač, Brdarić

TRENER: Zoran Žitković

SEDMERCI: Ivanić 1 (1), Samobor 5 (5),

ISKLJUČENJA: Ivanić 16 minuta (Petreković 2+2+2, Crnčević 2+2, Vidović 2+2, Vuković), Samobor 8 minuta (N. Kovač 2+2, Belanić, Brakus)

CRVENI KARTON: Lorena Petreković (60')

IGRAČICA UTAKMICE: Paula Crnčević

Sve je praktički bilo riješeno u prvom dijelu – obrana Lavica nije funkcionirala, vratarke su često ostavljene na brisanom prostoru, rezultat svega je čak 18 primljenih pogodaka, a s tom količinom golova u mreži u jednom poluvremenu teško se mogu dobiti utakmice na gostovanju. Samoborke su se mučile u napadu da bi došle do pogotka, a s druge strane olako su ih primale.

Pokušavao je trener Žitković razbuditi svoju ekipu neprestano ističući gustoću u obrani, no njegovi vapaji nisu naišli na pozitivan odjek kod igračica. Napadi s igračicom više su se (pre)brzo završavali, a kad je tako jasno je da nepreciznost omogućuje protivnicama mogućnost za brze kontre. Ivanićanke su sve poklone objeručke prihvaćale i lakoćom povećavale prednost.

U nastavku se situacija malo promijenila i najava mogućeg preokreta bila je blizu – na sredini drugog dijela prednost domaćih „istopila“ se na samo dva razlike, no za potpuni preokret ipak je malo nedostajalo – neke lopte odsjele su na vratnici, a u obrani je prelagano dopuštano kružnim igračicama domaćih da dolaze do lopti i bez problema poentiraju.

Sportski treba priznati da su Ivanićanke u ovoj utakmici bile bolje i zasluženo pobijedile, Samoborke su brzo moraju okrenuti novim izazovima i traženju bodova protiv ekipa koje su trenutno ispod njih na prvenstvenoj ljestvici – prva na redu je Senia…

Igor Matijašić