back

Igorov kutak – dio treći

Pet faktora za početni uspjeh Lavica

12/10/2021

Iza Lavica su već tri susreta, a na „kontu“ su dvije ostvarene pobjede - iznenađenje samo za one koji nisu pratili navedene utakmice. Druga ekipa Lokomotive je iskoristila sve ranjivosti i početna nesnalaženja pa odnijela bodove iz Bogumilca, no propušteno je brzo nadoknađeno u Sisku gdje su se Samoborke malo poigravale sa živcima navijača, no kvaliteta je ipak presudila. Ivanić u Samoboru i nije imao pretjerane šanse jer su domaće rukometašice bile iznimno raspoložene.

Pet je bitnih faktora koje utječu na ovakav uspjeh:

- evidentna je sjajna atmosfera u ekipi, a trener Žitković (uz pomoć Bogovčića) radi odličan posao. One starije cure podrška su mlađima, one mlađe upijaju sve savjete iskusnijih. Dovoljno je bilo samo vidjeti kako su svi poletjeli u zagrljaj Maši Brdarić kad je u zadnjim trenucima protiv Ivanića postigla pogodak!

- Maja Kozlovec definitivno igra svoj najbolji rukomet! Igračica koja pamti i najveće samoborske uspjehe ove godine je „eksplodirala“ i kao krilna igračica stiže i do dvocifrene brojke zgoditaka. Impresivno…

- Karla Brakus je rođena liderica, ona koja uvijek „ide na glavu“, čupa, vuče kontre, zabija, potiče druge… Igračica bez koje bi ekipa Samoborki bila neusporedivo slabija! Uz nju tu je i „šmekerica“ Dora Kanceljak koja razigrava suigračice, ali i svojom nepredvidljivošću „razara“ protivnike. Kad ne ide nikome, Dora „istražuje“ i pronađe pukotinu u obrani te dođe do zgoditka…

- vrlo dobro se pridodaje Belanić, sve odvažnija je Švigač, kad krene Matea Katanec nitko ju ne može zaustaviti, golmanice su sve sigurnije… Sve u svemu – čini se da nas čeka još puno lijepih vijesti vezanih uz Lavice!

- na kraju, ne i manje važno – ne postoji presing i rezultatski imperativ. Djevojke uživaju u igri i idu postepeno, nije smak svijeta ako se izgubi, ali nema ni pretjerane euforije kad naiđe uspjeh.

Korak po korak - ovoga vikenda na redu je „morski meni“ iz Senja…